Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szrlotka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko
cukier 10 dag
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1 opak
smalec 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opak
Nadzienie:
cukier 20 dag
cynamon
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szrlotka

Masło, smalec siekamy z mąką i proszkiem. Wlewamy ubite z cukremi jajko, zagniatamy. 2/3 ciasta wykładamy na blaszkę, i pieczemy na rumiano w 190 stopniach. Jabłka obieramy, ścieramy. Dodajemy cukier i cynamon. Smażymy. Ciepłą marmoladę nakłądamy na placek, Z reszty ciasta układamy szachwnicę na jabłkach. Pieczemy w 190 stopniach aż się zrumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak