Przepis i sposób przygotowania na: Orzeszki
Masa:np. gotowy krem typu Karpatka.
Masa czekoladowa:Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem, żółtkiem i czekoladą mleczną, na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy łyżkę alkoholu np. rum,wódka.
margaryna | 1 szt |
cukier puder | 1/2 szklanki |
żółtka jaj | 2 szt |
śmietana | 200 g |
mąka | 600 g |
ocet | 1 łyżeczka |
margaryna (do masy) | 1 szt |
zółtko do masy | 1 szt |
alkohol | 1 łyżka |
czekolada mleczna | 100 g |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cukier puder | 15 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: