Zupa grzybowa na boczku

Zupa grzybowa na boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    2 łyżki
  • ziemniak

    1 sztuka
  • makaron świderki

    1 garść
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • grzyby leśne

    1 garść lub pieczarki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy do niej suszone grzybki lub mrożone.
Podsypujemy kucharkiem i dodajemy do smaku pieprz,koperek.
Następnie obieramy marchew,pietruszkę,ziemniaka, kroimy w kosteczkę i dodajemy do zupy.
Gotujemy około 10min i dodajemy makaron.
Gdy makaron będzie już prawie miękki dodajemy śmietanę , mieszamy i gotowe.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wokalista

14.02.2011 23:39
boczek zapomniałem napisać :{ Podsmażamy na patelni 10-15dkg boczku i dodajemy do zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat