Kotlet z udka kurczaka

Kotlet z udka kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    3
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

  • olej do smażenia

  • płatki kukurydziane

    2 garście
  • bułka tarta

    2 garście
  • jajko

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Udka myjemy, ściągamy skórę, usuwamy kości, Mięso przekrajamy każde na 2 mniejsze części, obsypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na conajmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie każdą część maczamy w rozbełtanym jajku, panierujemy w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i łyżeczką papryki. Smażymy na wolnym ogniu w sporej ilości oleju na rumiano z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

18.06.2012 23:45
smaczne danie

Ewa111

04.06.2010 15:34
Muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat