Keks

Keks

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • masło

    2 kostki
  • cukier puder

    0,5 kg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajka

    10
  • zapach pomarańczowy

  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć samo masło na pulchną masę, dodawać po trochu cukru pudru, mąki i po jednym jajku i tak na przemian cukier, mąka, jajko. Pod koniec ddawać prozek i pokręcić drewnianym wałkiem 10 razy. Dodać bakalie( ok. 0,5 kg, obtoczone mąką, aby nie spadły na dół ciasto). Ciast rozlać na 3 wąskie blazki. Piec ok. 1 godziny, aż pękną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat