Mini rogaliki

Mini rogaliki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • masło

    1 kostka
  • drożdże

    5 dkg
  • sól

    1 szczypta
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek, rozkruszyć drożdże i wyrobić z posiekanym masłem. Odstawić na co najmniej 20 minut. Następnie zrobić malutkie rogaliki: kształtować wałeczki grubości ołówka, kroić na kawałki około 3 cm i nadać im kształt rogalika. Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat