knedle czeskie

knedle czeskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

    150 g
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

12dag czerstwej bułki pokroić w kostkę boczek pokroić i stopić dodać bułkę wysuszyć grzanki z mąki 20g drożdży 1 jajko mleko przygotować ciasto odstawić do wyrośnięcia ciasto połączyć z grzankami wyrobić i zostawić do ponownego wyrośnięcia i potem formować knedle gotować ok.15 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

10.11.2011 08:24
super

jola1512

02.04.2011 23:21
chyba pyszne

ewelinapstrucha

20.09.2010 10:07
pychota

ewelinapstrucha

20.09.2010 10:06
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat