Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa faszerowana mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 5 szt
mięso mielone 300 g
cebula 1 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
masło 4 łyżki
ser ementaler 150 g
sól, pieprz, papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa faszerowana mięsem

Obrane kalarepy ugotować w całości. Ściąć górę i wydrążyć . Podsmażyć na patelni cebulę dodać mięso, przyprawy i farsz z kalarepy. Ostudzić, dodać jajko, śmietanę i bułkę tartą, wymieszać nałyżyć w kalarepki. Ułożyć na wysmarowanym żaroodpornym naczyniu.Posypać startym serem zapiekać ok 30 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 24.09.2011 19:43
fajna
wolochski 02.06.2011 21:58
super
Goya 03.04.2011 11:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak