Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka na zime

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 szklanki
cukier 3 kg
porzeczki czarne 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka na zime

na litr otrzymanego soku dac 80 dag cukru, swieze porzeczki przebrac, wlozyc do emaliowanego naczynia, dodac wode i ucierajac od czasu do czasu doprowadzic do wrzenia, gorace porzeczki wylac na sito i pozostawic do odcedzenia soku, wlac do plaskiego naczynia, doprowadzic do wrzenia i po kilku minutach gotowania dodac cukier, razem gotowac do chwili az powstanie na powierzchni cienka skorka - oznaka krzepniecia, wykonac probke krzepliwosci na zimnym talerzyku, jezeli krzepnie natychmiast zlewac do sloikow i szybko zamykac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.11.2012 15:47
dziekuje i polecam przepis
Krystyna32 25.07.2012 13:58
extra
krystyna24 17.12.2011 14:07
pycha
motomaniak 18.06.2011 13:56
mniam
Henryka2 10.02.2011 15:14
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak