Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na maśle. Pieczarki umyć, poszatkować, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem około 10 minut, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody dodać do sosu, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

03.01.2014 21:34
Smakowity sosik.

mirosława4

25.08.2013 15:27
smaczny robię bardzo podobnie

cooleczka

13.10.2012 16:04
smaczny

Wafelek2601

07.05.2011 08:20
super wygląda

Monika193

03.05.2011 23:23
robię taki do klusek śląskich

Gosia40

09.02.2011 11:49
uwielbiam pieczarki:)

Henryka2

08.02.2011 23:39
Pyszny sosik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat