Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pysznej panierce
Mleko, jajka, majonez i ser wymieszać dokładnie. Kotlety obtaczać w bułce tartej – jajkach z serem – bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć kotlety na rumiano.
pierś z kurczaka | 2 szt. |
jajko | 1 szt. |
ser żółty | 1/2 szklanki |
dżem morelowy | 1 łyżeczka |
musztarda | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
masło | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/2 szklanki |
majonez | 2 łyżeczki |
mleko | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: