Lekka sałatka na ciepło

Lekka sałatka na ciepło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda marchewka

    1 pęczek
  • suszone pomidory

    1/2 słoika
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • ziemniaki

  • białe szparagi

    po 1/2 pęczka
  • szparagi zielone

    po 1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać, odkroić twarde końcówki, ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i mleka (zielone i białe oddzielnie). Schłodzić w zimnej wodzie. Następnie pokroić szparagi na mniejsze części, najlepiej o długości 5 cm. Ziemniaki pokroić w ćwiartki, zaś pomidory w szerokie paski. Marchewki obrać i ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny masła. Po schłodzeniu przekroić je wzdłuż na pół. Warzywa przesmażyć na maśle. Minutę przed końcem smażenia dodać szparagi. Doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.Potrawa znakomicie smakuje z tymiankiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara/zuza22_85

03.07.2011 20:29
smakowita

krzyniu1984

24.10.2010 07:18
takiej jeszcze nie próbowałem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat