Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY MIELONE Z SOCZEWICY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 30 dkg.
cebula 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżeczek
bazylia
majeranek
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY MIELONE Z SOCZEWICY

Soczewicę zalać dużą ilością wody. Zagotować i trzymać pod przykryciem, aż będzie miękka. Ugotowaną soczewicę odsączyć i jeszcze ciepłą zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do soczewicy. Do całości wbić jajko i dosypać tyle bułki tartej by masa nie była zbyt rzadka i dała się formować. Doprawić do smaku przeciśniętym prze praskę czosnkiem, ziołami, pieprzem i solą. Całość dokładnie wyrobić na gładką masę. Uformować niewielkie kotleciki, dokładnie obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z obu stron na rumiano.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 04.10.2012 21:51
samo zdrowie
Ewelina47 17.06.2012 21:02
zapowiada się pysznie
Emilia21 01.04.2012 11:22
mmm
Emilia21 01.04.2012 11:22
mmm
MAR3STA 19.02.2011 13:02
mniam, mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak