Pierś zawijana z kabanosem

Pierś zawijana z kabanosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    3 sztuki
  • kabanos

    2 sztuki
  • ser żółty

    10 dag
  • liście selera

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka lekko zbijamy tłuczkiem.Oprószamy przyprawą do kurczaka,odstawiamy na godzinę do lodówki.Ser kroimy w grube słupki,kabanosa kroimy na kawałki wielkości piersi kurczaka.Pierś kurczaka posypujemy zieleniną.Na każdej piersi układamy po kawałku kabanosa,ser żółty,zwijamy pierś w rulonik.Spinamy wykałaczką,panierujemy i obsmażamy na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbysio

22.02.2012 23:11
ooooooooooo

zuzanna6

13.11.2010 08:40
Pomysłowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat