gruszki w syropie

gruszki w syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3 kg
  • cukier

    4 szklanki
  • ocet

    2 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • laska cynamonu

    1 szt
  • goździki

    1 łyzeczka
  • sok cytrynowy

    wg uznania
  • imbir

    po 1 szczypcie
  • gałka muszkatołowa mielona

    po 1 szczypcie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotowac w naczyniu wodę zakwaszoną sokiem z cytryny.gruszki pokroic w cwiartki, usunac nasiona,wkładać do naczynia z wodą, po to by nie zczerniały. w garnku włożyć pozostałe składniki i zagotować.dodać osączone gruszki i gotować do miękkości.nakładać do słoików i uzupełniać do 3/4 wysokosci. pasteryzować 20 minut. są pyszne, potem można je podawać na wiele sposobów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża2

09.11.2011 11:54
uwielbiam gruszki

jasiek

28.09.2011 20:32
zrobię na zimę

Adamorek

14.09.2011 17:38
świetny sposób na gruszki

misia53

23.08.2011 13:44
bardzo lubię takie gruszki

Justyna Jussstiii

22.08.2011 13:34
super

msmariusz

04.08.2011 07:57
musż być pyszne

Adamorek

28.06.2011 13:25
nie jadłem

wiola28a

14.06.2011 22:08
pycha

gosia47-47

13.04.2011 16:41
pycha

Baska Kaska

06.03.2011 08:18
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat