Pikantny kotlet mielony

Pikantny kotlet mielony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    60 dkg
  • kajzerka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • curry

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek zmielić. Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Posiekać czosnek i cebulę. Mięso, kajzerkę, czosnek, cebulę, jajko wyrobić na jednolitą masę. Dodać przyprawy (dość dużo). Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej, usmażyć na wolnym ogniu na gorącym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

06.01.2012 13:22
pyszny obiad

byMJ

04.09.2011 04:57
smaczne

ewelinapac

23.07.2011 22:49
super

Smakosz6

07.02.2011 11:04
mniam

IKrakowianka

04.02.2011 18:56
Lubię takie obiady

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat