Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pieczarkowa
Pod koniec gotowania zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zabielić śmietaną. Doprawić jeszcze ew. do smaku.
Podawać z drobnym makaronem np. nitki, wstążki, świderki czy muszelki.
pieczarki | 50 dag |
kostka rosołowa | 1 szt. |
woda | 1,5 l |
cebula | 1 szt. |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
mąka | 2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
makaron | 20 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: