De volaille w sosie czosnkowym

De volaille w sosie czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • ser żółty

    15 dag
  • masło

    4 łyżeczki
  • jaja

    2 szt.
  • bułka tarta

    50 g
  • pietruszka zielona

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • sos czosnkowy

    1/2 szklanki
  • szczypiorek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filet kroimy na mniejsze kawałki. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem, uważając aby nie poprzerywać mięsa, doprawiamy solą, pieprzem, (można natrzeć czosnkiem, aczkolwiek nie jest to konieczne). Każdy rozbity plaster mięska smarujemy płaską łyżeczką masła, posypujemy posiekaną natką pietruszki, (jeśli chcemy możemy położyć również pasek żółtego sera). Zawijamy w roladki, boki zwijając do środka, aby nadzienie nie wypłynęło.
Gotowe roladki obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, tak aby roladki były do ok. połowy w nim zanurzone, można dopiec w piekarniku, żeby mięso w środku nie było surowe.
Gorące polewamy sosem czosnkowym, posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat