Przepis i sposób przygotowania na: Czarno - biały sernik
Formę do pieczenia wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, zetrzeć jedna połowę ciemnego ciasta, wylać na nią masę i zetrzeć na nią resztę ciasta z kakao.
180st. ok. 45-50 min
mąka | 40 dag |
cukier | 6 łyżek |
cukier waniliowy | |
masło | 20 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 1 łyżka |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
masa: cukier | 1,5 szkl. |
masa : masło stopione | 4 łyżki |
masa | 1 łyżka |
budyń śmietankowy | 1 łyżka |
masa | 1 kg |
twaróg | 1 (półtłusty) |
masa | 5 szt. |
jajko | 5 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: