Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 kg
mąka 20 gram
masło 1 łyżka
cukier brązowy 2-3 łyżeczki
otręby owsiane 2-3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 szklanki
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi duszone

Szparagi oczyścić i pokroić na 4 cm kawałki. Zblanszować je w wodzie z solą i cukrem. W garnku rozpuścić masło i dodać mąkę, chwilę smażyć , zalać mlekiem dodać cukier i sól oraz szparagi. Dusić do miękkości, dodać otręby i gdy sos zgęstnieje wsypujemy natkę. Ostrożnie mieszamy i przekładamy na półmisek. Podawać z pure ziemniaczanym i np kurczakiem smażonym na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 01.04.2012 18:31
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 19.06.2011 23:39
niezłe
barbara11561 02.04.2011 08:36
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak