Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żytni chlebek z wypiekacza

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 1,5 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
kakao 1 łyżeczka
kminek Prymat 1 łyżeczka
drożdże 10 gramów
woda 450-500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Żytni chlebek z wypiekacza

Do wypiekacza włożyć wszystkie składniki, według kolejności zalecanej przez producenta. Ja włączyłam na średnio wypieczoną skórkę i chleb podstawowy. Wypiekacz chodził 3 godziny (czas pieczenia 1 godzina). Po wyłączeniu zanim wyciągnęłam chlebek odczekałam 30 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.05.2013 23:49
nie ma to jak domowy chlebuś :)
Zdzisław 01.02.2013 14:45
dobry chleb
Lemon 01.02.2013 13:44
super
Barbara/zuza22_85 01.02.2013 13:40
super
Konczi 01.02.2013 13:21
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak