Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z ziemniakami na indyku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 1 sztuka
zakwas na żur 0,5 litra
czosnek 3 ząbki
Bulion grzybowy 1 kostka
ziemniaki 8 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z ziemniakami na indyku

Umyte skrzydło z indyka zalać 1,5 l wody. Zagotować. Dodać bulion grzybowy oraz posiekany czosnek. Gotować do miękkości. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować. Zalać zakwasem. Zagotować. Doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak