Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z ziemniakami i kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 400 g
kiełbasa wiejska 200 g
żurek 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ząbki czosnku 2 szt
śmietana 2 łyżki
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
tymianek 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z ziemniakami i kiełbasą

Ziemniaki obrać ,wypłukać u ugotować w osolonej wodzie .
Odlać wodę i ugnieść ziemniaki .
Wodę zagotować , włożyć liść laurowy ,ziele angielskie, ząbek czosnku ,kiełbasę pokrojoną w kawałki i gotować na wolnym ogniu. Dodać kostkę rosołową i wlać żurek z butelki lub rozpuszczony w wodzie z torebki. Przyprawić do smaku pieprzem ,posypać ziołami . Podawać z ziemniakami i kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.11.2015 00:46
jedna z ulubionych zup
Łukasz15 20.11.2015 22:13
Uwielbiam żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak