Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas na żur 1/3 litra
kwas z kapusty 1 szklanka
wywar warzywny 2 litry
żeberka wieprzowe 20 dag
śmietana 12% 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
kiełbasa biała 6 lasek
czosnek 4 ząbki
koperek 3 łyżki
jabłka 1 sztuka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą

Doprowadzamy do wrzenia wywar, wrzucamy żeberka, czosnek, listki, koper, jabłko i gotujemy przez godzinę. Następnie w osobnym garnku gotujemy ziemniaki. Do wywaru z żeberkami dodajemy zakwas, sok z kiszonej kapusty, śmietanę, pieprz cytrynowy. Zagotowujemy solimy do smaku i podajemy z dodatkiem ziemniaków i białej kiełbasy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.01.2017 19:51
pyszny żurek,miam
marta1371 06.01.2017 16:19
Uwielbiam żurek
mirosława4 06.01.2017 16:00
smaczna zupa
Konczi 06.01.2017 14:42
bardzo lubię - pycha!
Futka 06.01.2017 14:29
Przepyszny żurek :)
tobi1989 06.01.2017 13:50
Wspaniałości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak