Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek w chlebku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
kiełbasa biała 1 sztuka
żurek 1 torebka
woda 1/2 litra
rzeżucha do ozdoby
chleb 1 specjalny do żurku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w chlebku

Do naczynia wlewamy wodę. Gdy się zagotuje dodajemy białą kiełbasę, chwilę jeszcze gotujemy.

Następnie rozpuszczamy żurek w odrobinie zimnej wody i zalewamy wrzątek z białą kiełbasą. Chwilę jeszcze gotujemy.

W osobnym naczyniu gotujemy jajko na twardo (około 7min od czasu zawrzenia).

Na talerzu kładziemy chlebek, wlewamy do niego żurek, wkładamy białą ciepłą kiełbasę oraz obrane przekrojone na pół jajko, dekorujemy rzeżuchą i podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.06.2015 19:38
Pyszna zupa, zjadłabym.
Adamorek 23.06.2015 19:26
taki jest najlepszy
zabcia117 23.06.2015 19:25
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak