Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek rzeszowski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonka 15 dag
chrzan 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
majeranek 2 łyżki
kostka rosołowa 4 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżki
grzanki 1 opakowanie
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek rzeszowski

Do gotującej się wody (ok. 2litry) wrzucamy składniki. Gotujemy ok. 30 minut, zagęszczamy mąką. Odstawiamy, zalewamy śmietanką i zakwaszamy kwaskiem cytrynowym lub octem. Na końcu dodajemy 2 łyżki majeranku. Podajemy z grzankami lub białą kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.09.2013 21:49
pieknie podany
magdziorka6 24.09.2012 20:15
mam na niego ochote

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak