Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na wędzonych żeberkach z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 1 szt
grzyby suszone 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
pieprz ziarnisty 4 szt
jajko 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
chrzan 1 szt
kiełbasa wiejska 300 g
żurek 1 butelka
żurek śląski 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na wędzonych żeberkach z grzybami

Kroki postępowania

1
Żeberka zalać 2,5l wody dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotować 20min
Krok 1 - żurek na wędzonych żeberkach z grzybami foto
2
Jajka ugotować na twardo i obrać. Do gotującego wywaru wlać zurek z butelki pogotować jeszcze 10 min i dodać żurek z torebki rozmieszany z odrobiną wody. Gotować jeszcze 5min.
Krok 2 - żurek na wędzonych żeberkach z grzybami foto
3
Żurek doprawić do smaku solą i pieprzem. Zetrzeć chrzan. Podawać z jajkiem i kiełbaską.
Krok 3 - żurek na wędzonych żeberkach z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 09.07.2013 18:57
przepyszny taki żurek
JOANNA16 09.07.2013 14:56
mniam, pyszny żurek
Krzysztof15 08.07.2013 22:34
pyszny zureczek
pycia9 08.07.2013 22:03
mhmmm pyszne
Bernadeta1 08.07.2013 21:45
z grzybkami smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak