Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Żurek królewski

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z jarzyn
wywar z grzybów suszonych
cebula
kiełbasa
boczek
żur
śmietana kwaśna
1\\4l
tarty chrzan
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek królewski

Cebulę podsmażyć na maśle ,dodać do wywaru z jarzyn i chwilę pogotowac.Przecedzić ,połączyć oba wywary ,dodać pokrojone w paseczki grzyby.Podgrzać w zupie boczek i plasterki kiełbasy .Smak warzywno -grzybowy zalać żurem .Zagotować ,dodać śmietanę i rozmieszać .Na talerzu ułożyć połówki jajek,zalać żurkiem .Przed podaniem posypać tartym chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak