Żurek królewski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z jarzyn

  • wywar z grzybów suszonych

  • cebula

  • kiełbasa

  • boczek

  • żur

  • śmietana kwaśna

    1\\4l
  • tarty chrzan

  • jajko ugotowane na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę podsmażyć na maśle ,dodać do wywaru z jarzyn i chwilę pogotowac.Przecedzić ,połączyć oba wywary ,dodać pokrojone w paseczki grzyby.Podgrzać w zupie boczek i plasterki kiełbasy .Smak warzywno -grzybowy zalać żurem .Zagotować ,dodać śmietanę i rozmieszać .Na talerzu ułożyć połówki jajek,zalać żurkiem .Przed podaniem posypać tartym chrzanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat