Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek kiszony z kiełbasą i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 250 g
boczek wędzony 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śmietana 3 łyzki
żurek 200 ml
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1,5 litra
ząbki czosnku 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek kiszony z kiełbasą i boczkiem

Wodę wlać do garnka, dodać liść i ziele angielskie .Czosnek obrać i pokroić na połówki .Dodać kiełbasę i boczek pokrojony na plasterki .Gotować ,pod koniec gotowania dodać żurek kiszony ,zagotować ,przyprawić, zatrzepać śmietaną. Podawać z chlebem, można okrasić skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak