Żurek Ilony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • biała kiełbasa

    70 dag
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • śmietana

    3 łyżki
  • zakwas na żur

  • sól

    do smaku
  • jajka

    5 sztuk
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę należy zagotować, dodać kiełbasę i gotować przez kilka minut, następnie wyjąć kiełbasę i pokroić na kawałki. Włożyć ją ponownie do garnka, dodać zakwas na żur, zupę zaprawić śmietaną i mąką, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek. Jajka ugotować, pokroić na ćwiartki i dodać do żurku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 19.05.2013 22:46
Bardzo lubię żurek
IKrakowianka 09.10.2012 17:23
wygląda wspaniale
KasiaK90 16.12.2011 09:40
pycha
Zoso 20.11.2011 10:46
smacznie wygląda
Agnik 03.05.2011 16:28
i jajko jest
Arlanna 12.12.2010 18:34
Uwielbiam żurek, pychotka
Kate131 08.11.2010 06:50
uwielbiam zurek
agnieszka214 07.11.2010 11:19
super lubie żurek
oliwkowa 06.11.2010 13:06
Uwielbiam żurek
iwa643 06.11.2010 06:57
lubie taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat