Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 1 szt.
kości wieprzowe 1 szt.
boczek wędzony 30 dkg.
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie 4
sól
żurek
ziemniaki 1,5 kg.
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

kości i boczek myjemy zalewamy wodą,gotujemy dodajemy liść,ziele,sól pieprz i gotujemy do miękkości na koniec zalewamy żurkiem i gotujemy.Osobno ziemniaki i je ugniatamy.Żurek wlewamy do bulionerki,dodajemy jajo i osobno na talerzu ziemniaki okraszone przypieczonym boczkiem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.03.2015 09:40
Super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak