Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
żurek 3 torebki
jajko 6 szt
kiełbasa śląska 6 szt.
śmietana
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, myjemy, dodajemy ćwiartkę z kurczaka, zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Kiedy zaczyna się gotować dodajemy przyprawę kucharek
Krok 1 - Żurek foto
2
Wywar przecedzamy, a marchewkę z niego kroimy w kostkę
Przygotowujemy żurek mieszając proszek z wodą. Dodajemy do wywaru
Dodajemy do zupy pokjrojoną marchewkę
Krok 2 - Żurek foto
3
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni a następnie wrzucamy do zupy
Krok 3 - Żurek foto
4
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy
Krok 4 - Żurek foto
5
Całość zabielamy delikatnie śmietaną.
Można dosypać majeranku
Krok 5 - Żurek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 13.09.2014 18:23
dobra zupka
halinah 13.09.2014 17:30
lubię żurek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak