Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
grzyby suszone 5 szt
włoszczyzna 1/2 pęczka
żurek 2 torebki
śmietana 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Warzywa obrać, pokroić, dodać grzyby i gotować wywar. Następnie dodać kiełbasę i jeszcze kilka minut gotować. Kiełbasę wyjąć i pokroić, rozprowadzić w małej ilości wody żurek, wlać do wywaru i zaprawić wszystko śmietaną, doprawiając do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 07.04.2013 18:12
klasyka kuchni polskiej, a mimo to każdy ma swój sekret :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak