Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasy 2
cebula 1
ziemniak 5
woda 0,75 l
kostka rosołowa 1
zakwas na żurek 0,5 l
sól do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Kiełbase i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. W tym samym czasie obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy ziemniaki zaczną się gotować wrzucamy do nich kostkę rosołową. Po krótkiej chwili dodajemy usmażoną kiełbasę z cebulką. Gotujemy tak aż ziemniaki zaczną być miękkie. Wtedy wlewamy zakwas i doprawiamy majerankiem. Gotujemy aż zupa trochę zgęstnieje. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 15.02.2013 17:03
i do tego jajeczko :)
Ada-Gaba 05.02.2013 21:37
bardzo lubię
magduś83 03.02.2013 22:22
uwielbiam żurek
Bernadeta1 30.12.2012 23:35
bardzo lubię
Botwinka 26.10.2012 08:38
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak