Żur wielkanocny

Żur wielkanocny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    o,5 kg
  • grzyby suszone

    5-6 szt
  • sól

    do smaku
  • zakwas żuru

    1 l
  • czosnek

    2 ząbki
  • maślanka

    1 szklanka
  • włoszczyzna

    1 (bez kapusty)
  • jaja na twardo

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotować smak z kiełbasy , włoszczyzny i grzybów. Przecedzić przez sito. Kiełbasę pokroić w talarki, grzyby w paseczki, zalać przecedzonym wywarem, dodać zakwas żuru, maślankę, zagotować. Doprawić czosnkiem roztartym w soli. Podawać z jajkami pokrojonymi w ćwiartki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

09.04.2011 07:51
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat