żur po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości z wędzonego kurczaka

    4 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    kawałek
  • zakwas do żuru

    200 ml
  • kartofle

    3 duże
  • pieczarki

    30 dag
  • piers wędzona z kurczaka

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • czosnek1

    1 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • jajko

    4 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z kości i warzyw ugotować wywar. Dodać obane i pokrojone kartoflę , Pieczaeki obrać pokroić i usmażyć . Dodać do wywaru. Pierś wędzoną drodno pokroić i podsmażyć,Dodać do wywaru . Wlać zakwaś .Przyprawić do smaku. Jajka ugotować obrać i położyć na talerzu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 09.10.2012 07:34
podoba mi się;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat