Zupka z fasolką mung

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler naciowy

    wg uznania
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • bulion warzywny

    2 l
  • fasola

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę moczymy 2-3 godziny, gotujemy w bulionie. Warzywa kroimy w niewielką kostkę i gotujemy. Kiedy będą już miękkie dodajemy drobny makaron. Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 09.10.2011 21:56
fajna,nie jadłam jeszcze takiej!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat