Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka truskawkowo- bananowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 1 szklanka
cukier brązowy 2 łyżki
cynamon Prymat
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka truskawkowo- bananowa

2 banany kroimy w plasterki i odstawiamy. Do malaksera dodajemy truskawki mogą być mrożone lub świeże. Miksujemy je z cukrem brązowym. Jeżeli truskawki są słodkie a banany mocno dojrzałe dajemy mniej cukru. Do zmiksowanych truskawek dodajemy ciut cynamonu i 2 pozostałe banany. Jeszcze raz miksujemy. Chłodzimy. Do miseczek wkładamy plasterki bananów i zalewamy zupka owocową. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 30.06.2013 21:04
ciekawa zupka takiej jeszcze nie jadłam
Pomocnik 31.03.2013 18:58
pyszna zupka
Janina 31.03.2013 13:51
Taka wiosenna zupka
gosia561 31.03.2013 12:33
dla mnie to taki dobry deser, bo zupek na słodko nie lubię
babajaga1969 31.03.2013 12:16
pyszna zupa - lekka i zdrowa
Paolcia 31.03.2013 11:13
wygląda bardzo apetycznie :)
Renataj 31.03.2013 10:06
Ciekawy pomysł.
Megg 31.03.2013 09:37
oj musi być pyszna
iwa643 31.03.2013 09:02
Polecam na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak