Zupka porowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt
  • mięso mielone wieprzowe

    40 dkg
  • oliwa

  • masło

    1 łyżka
  • wywar warzywny

    3 litry
  • szczypiorek

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupka porowa foto
Mięso podsmażamy na oliwie, dosypując troszkę soli i pieprzu.
Krok 2 - Zupka porowa foto
Por myjemy, drobno kroimy i podsmażamy na łyżce masła.
Krok 3 - Zupka porowa foto
Do garnka wlewamy wywar warzywny, dokładamy podsmażony por i ser topiony.
Krok 4 - Zupka porowa foto
Dodajemy mięso i chwilę gotujemy, aż do rozpuszenia serków. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Krok 5 - Zupka porowa foto
Na talerzu zupkę posypujemy szczypiorkiem, który bardzo podkreśla smak. Polecam

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 21.10.2016 10:33
Interesujący przepis
Gracer 23.10.2014 13:41
pyszna zupa
Jodaj 18.06.2014 13:08
bardzo smaczna :)
Kuchenka 12.06.2014 10:37
apetyczne :)
Joannasz3190 11.06.2014 23:10
Musi być pyszna :)
gibli 11.06.2014 20:03
smaczna zupka)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat