Zupka pomidorówka Agatki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    2 sztuki
  • woda

    2 litry
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyzek
  • śmietana

    3 łyżki
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    6 ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuk
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupka pomidorówka Agatki foto
Do garnka wlać wodę i umytego kurczaka. Gotować. około 15 min Dodać, przyprawy: ziele angielskie liście laurowe,
Krok 2 - Zupka pomidorówka Agatki foto
Po około 30 min dodać zioła prowansalskie, marchewkę i pietruszkę. Gotować aż warzywa będą miękkie
Krok 3 - Zupka pomidorówka Agatki foto
W drugiej misce przygotowujemy koncentrat i śmietanę. dodając ze 3 łyżki wywaru z zupy.
Odstawiamy gotujący się wywar na nie palący się palnik i dodajemy przez sitko sos z miski.
Gotujemy około 10-15 min. Podajemy razem z makaronem i posypane pietruszką.
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kula.seba 05.05.2013 10:42
uwielbiam taką zupkę
Marlenka.S 18.03.2013 21:22
pomidorówka moja ulubiona zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat