Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pieczarkowa na korpusie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus kurczaka 1 sztuka
skrzydełka kurczaka 4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
marchew 3 sztuki
pieczarki 0,5 kg
grzyby suszone do smaku kilka
lubczyk świeży 2 łyżki
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
śmietana do zup 0,5 szklanki
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pieczarkowa na korpusie

Wodę zagotować z korpusem i skrzydełkami. Jak zacznie bulgotać to dodać ziele angielskie i liść laurowy. Zostawić na małym ogniu na 20 min, po czym dodać ziemniaki i marchew pokrojone w kostkę i suszone grzybki, doprawić kucharkiem. Zostawić na 30 min. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki, przyprawić pieprzem, maggi i dodać kostkę grzybową Prymat. Zostawić na 10 min. Po tym czasie dodać lubczyk, wymieszać i dolać śmietanę do zup, poczekać aż się zagotuje i zostawić na kolejne 10 min niech sobie powoli bulka. Po tym czasie zupka będzie gotowa do jedzenia :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.10.2012 06:45
apetyczna
adelajda 21.10.2012 08:44
smaczna zupka ! kusisz musze ugotować !
Zdzisław 21.10.2012 00:25
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak