Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 1 szt
masło 100 g
bulion 2 l
serek topiony 1 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron 200 g
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupka pieczarkowa

Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle dodać pokrojoną cebule i dusić przez 5 min. Posypać mąką dodać śmietanę i zalać bulionem. Dodać serek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Zupkę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 16.08.2013 08:46
lubię taką zupke
Megg 15.08.2013 18:26
smaczna taka zupka pieczarkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak