zupa-krem z pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • czosnek marynowany

    1 słoiczek
  • pestki dyni

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W woku na odrobinie oliwy z oliwek zeszklić cebulę pokrojoną w średnią kostkę.
Po 3-4 minutach dodać czosnek w całości po ok. 2 minutach dodać pomidory bez skórki. Musi się chwilkę pogotować. Zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem./ ja przelewam do wysokiego naczynia / po zmiksowaniu stawiamy wok na małym ogniu i dodajemy do zupy świeże zioła ja dodaje posiekaną bazylię i pietruszkę i pieprzę do smaku. Nie solę tej zupy ale jeżeli macie ochotę to proszę bardzo. Nalewam do miseczek robię małego kleksa ze śmietany posypuje serem żółtym i pestkami dyni. Całość zajmuje mi góra 15 minut. Najszybsza zupa po przyjściu z pracy. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olivka 27.07.2011 20:26
Robiłam, polecam.
Arlanna 11.12.2010 08:32
Pychotka :)
Joanna108 23.09.2010 09:40
Zupka tradycyjna - przepyszna - a smaczku z pewnością dodadzą pestki dyni i serek :).
cukiereczek 31.07.2010 07:57
Pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat