Zupa-krem z marchewki z nutką imbiru

Zupa-krem z marchewki z nutką imbiru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 litr
  • marchewka

    4 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • imbir

    2 szczypty
  • jogurt naturalny

    200 gram
  • pietruszka listki

    odrobina
  • błonnik

    4 marchewkowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle podsmażamy około 5 minut pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i cebulę.
Dodajemy czosnek i zalewamy bulionem. Doprawiamy imbirem. Dusimy na małym ogniu około 20 minut, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
Przelewamy do blendera i miksujemy aż powstanie gładki krem.
Przelewamy do salaterek, dodajemy po 2/3 łyżeczki błonnika, łyżkę jogurtu naturalnego i dekorujemy pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

14.02.2013 17:14
pyszny i zdrowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat