Zupa-krem z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    7 łyżek
  • mleko

    1 szklanka
  • śmietana

    1 szklanka
  • cynamon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, zalać wrzącą wodą, ugotować. Następnie wszystko zmiksować, dodać cukier. Połączyć z przegotowanym mlekiem i śmietaną. Zupę podawać na zimno lub gorąco oprószoną cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 01.11.2012 10:12
takiej nie jadłam
barbara11561 27.06.2011 07:58
Bardzo ciekawa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat