Zupa-krem z fasolki szparagowej na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki szparagowej

    50 dkg
  • marchewka

  • ziemniaki

    3
  • łyżka masła

  • sól, pieprz

  • szczypta chilii

  • curry

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać ok. 2l wody. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Warzywa oraz łyżkę masła dodać do gotującego się wywaru. Gdy marchewka i ziemniaki będą miękkie, wrzucić fasolkę szparagową. Wszystko razem zagotować. Gotującą się zupę z fasoli szparagowej przyprawić solą, pieprzem, szczyptą chilli oraz curry i gotować na małym ogniu przez 25 minut. Po ugotowaniu, zupę zmiksować, aż powstanie krem. Gotowa krem z fasolki można posypać koperkiem. Zupę podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami. Sycącym dodatkiem do kremu z fasolki szparagowej jest pokrojony w wąskie paski wędzony boczek, który można wcześniej podsmażyć na rozgrzanej patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 09.10.2013 13:51
napewno pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat