Zupa-krem grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    300 gram
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby suszone zamocz i odstaw na parę godzin. Marchewkę i pietruszkę ugotuj. Zmiksuj blenderem grzyby, włoszczyznę, 2 żabki czosnku. Masę posól do smaku. Zupę zagęść mąką i śmietaną. całość gotuj jeszcze około 15 minut.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat