Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
ziemniaki 5 szt
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 szt
mąka pszenna 1-2 szt
kukurydza w puszce 1 op
keczup 2 łyżki
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kukurydzą

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować, boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać drobno pokrajaną cebule, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami, kukurydzą i keczupem, chwile pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 26.05.2015 13:08
Ciekawa jestem smaku
dumel87 25.05.2015 19:48
treściwa zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak