Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
filet z morszczuka
4x160 g -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
2 łyżki -
mąka pszenna
3 łyżki -
masło klarowane
1 łyżka -
natka pietruszki
1 pęczek -
chrzan tarty
Sos
-
cebula
1 szt. (kostka) -
czosnek
2 ząbki (plastry) -
salami
100 g -
pomidory suszone Smak
6 szt. (paski) -
kapary całe Smak
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami
Kroki postępowania

Kroimy cebulę, salami oraz pomidory suszone. Następnie kroimy czosnek, siekamy natkę pietruszki i kapary.




Komentarze (1)