Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami

Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z morszczuka

    4x160 g
  • przyprawa do ryb

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • chrzan tarty

Sos

  • cebula

    1 szt. (kostka)
  • czosnek

    2 ząbki (plastry)
  • salami

    100 g
  • pomidory suszone Smak

    6 szt. (paski)
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
Sos:
Kroimy cebulę, salami oraz pomidory suszone. Następnie kroimy czosnek, siekamy natkę pietruszki i kapary.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
Na maśle z olejem z suszonych pomidorów smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i salami. Po chwili dodajemy plasterki czosnku, suszone pomidory, natkę pietruszki i kapary.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
Przyprawiamy pieprzem czarnym grubo mielonym i smażymy jeszcze chwilę.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
Filety z morszczuka obsypujemy przyprawą do ryb i mąką. Smażymy ok. 5 minut na klarowanym maśle.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
Usmażoną rybę podajemy polewamy sosem z salami i podajemy z chrzanem. Gotowe danie możemy skropić olejem z suszonych pomidorów i przyozdobić liśćmi rukoli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka01

16.03.2015 12:37
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat