Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z boczniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4-5 szt
marchewka 1 szt
seler naciowy 1-2 gałązki
pietruszka 1 szt
por 1 szt
cebula 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
masło 2 łyżki
sól
boczniaki 200-300 gram
pieprz koniec doprawic solą, p
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z boczniakami

Ziemniaki obrać i pokroić w kostke. Pozostałe warzywa obrać umyć i w całości dodać do ziemniaków. Zalać wodą. Dodać łyżkę masło, kostke rosołową i łyżeczkę wegety. Gotować do miękkosci ziemniaków. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem i papryką.
Boczniaki pokroic w paseczki (odcinajkąc ogonki) i podsmażyć na pozostałym maśle. Dodać do zupy pod koniec gotowania lub już na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.12.2013 09:13
bardzo ciekawa propozycja
Dorota59 30.10.2013 15:09
zapowiada się smacznie
ONY_za_kare 10.10.2013 10:21
pyszna zupa!!
Kuchenka 10.10.2013 10:18
fajnie, pomysłowe
Alex_M 09.10.2013 09:02
pyszna zupka!
babajaga1969 08.10.2013 23:13
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak