Zupa ziemniaczana z boczniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4-5 szt
  • marchewka

    1 szt
  • seler naciowy

    1-2 gałązki
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • boczniaki

    200-300 gram
  • pieprz koniec doprawic solą, p

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostke. Pozostałe warzywa obrać umyć i w całości dodać do ziemniaków. Zalać wodą. Dodać łyżkę masło, kostke rosołową i łyżeczkę wegety. Gotować do miękkosci ziemniaków. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem i papryką.
Boczniaki pokroic w paseczki (odcinajkąc ogonki) i podsmażyć na pozostałym maśle. Dodać do zupy pod koniec gotowania lub już na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 17.12.2013 09:13
bardzo ciekawa propozycja
Dorota59 30.10.2013 15:09
zapowiada się smacznie
ONY_za_kare 10.10.2013 10:21
pyszna zupa!!
Kuchenka 10.10.2013 10:18
fajnie, pomysłowe
Alex_M 09.10.2013 09:02
pyszna zupka!
babajaga1969 08.10.2013 23:13
musi być smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat