Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
4-5 szt -
marchewka
1 szt -
seler naciowy
1-2 gałązki -
pietruszka
1 szt -
por
1 szt -
cebula
2 szt -
kostka rosołowa
1 szt -
masło
2 łyżki -
sól
-
boczniaki
200-300 gram -
pieprz koniec doprawic solą, p
-
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Zupa ziemniaczana z boczniakami
Boczniaki pokroic w paseczki (odcinajkąc ogonki) i podsmażyć na pozostałym maśle. Dodać do zupy pod koniec gotowania lub już na talerzu.
Komentarze (6)