Zupa ziemniaczana z boczniakami

Zupa ziemniaczana z boczniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4-5 szt
  • marchewka

    1 szt
  • seler naciowy

    1-2 gałązki
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • boczniaki

    200-300 gram
  • pieprz koniec doprawic solą, p

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa ziemniaczana z boczniakami

Ziemniaki obrać i pokroić w kostke. Pozostałe warzywa obrać umyć i w całości dodać do ziemniaków. Zalać wodą. Dodać łyżkę masło, kostke rosołową i łyżeczkę wegety. Gotować do miękkosci ziemniaków. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem i papryką.
Boczniaki pokroic w paseczki (odcinajkąc ogonki) i podsmażyć na pozostałym maśle. Dodać do zupy pod koniec gotowania lub już na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

pestka 17.12.2013 09:13
bardzo ciekawa propozycja
Dorota59 30.10.2013 15:09
zapowiada się smacznie
ONY_za_kare 10.10.2013 10:21
pyszna zupa!!
Kuchenka 10.10.2013 10:18
fajnie, pomysłowe
Alex_M 09.10.2013 09:02
pyszna zupka!
babajaga1969 08.10.2013 23:13
musi być smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat